z

Samsung indleder en "LCD-less"-strategi for skærmpaneler

For nylig tyder rapporter fra den sydkoreanske forsyningskæde på, at Samsung Electronics vil være den første til at lancere en "LCD-fri" strategi for smartphone-paneler i 2024.

 

Samsung vil anvende OLED-paneler til cirka 30 millioner enheder af low-end smartphones, hvilket vil have en vis indflydelse på det nuværende LCD-økosystem.

 集微网

Det er værd at nævne, at kilder fra smartphone-forsyningskæden indikerer, at Samsung allerede har outsourcet nogle af sine OLED-smartphone-produktionsprojekter til kinesiske fastlandskontraktproducenter.Huaqin og Wingtech er blevet hovedkræfterne i Kina, der konkurrerer om kontraktfremstillingen af ​​de 30 millioner enheder af low-end smartphones under Samsungs brand.

 

Det er kendt, at Samsungs low-end LCD-panelforsyningskæde plejede at omfatte BOE, CSOT, HKC, Xinyu, Tianma, CEC-Panda og Truly;mens LCD-driverens IC-forsyningskæde hovedsageligt omfattede Novatek, Himax, Ilitek og SMIC.Men Samsungs vedtagelse af "LCD-less"-strategien i low-end smartphones forventes at have en indvirkning på den eksisterende LCD-forsyningskæde.

 

Insidere afslørede, at Samsung Display (SDC), som verdens største producent af OLED-paneler, allerede helt har trukket sig tilbage fra produktionskapaciteten for LCD-paneler.Derfor betragtes det som normalt at absorbere sit eget pres fra OLED-produktionskapaciteten i koncernen.Imidlertid er den storstilede indførelse af OLED-paneler i low-end smartphones uventet.Hvis dette initiativ får positiv markedsrespons, kan Samsung have planer om helt at udfase LCD-paneler i smartphone-skærme i fremtiden.

 

I øjeblikket leverer Kina LCD-paneler globalt og optager næsten 70% af den globale produktionskapacitet.Da de sydkoreanske virksomheder Samsung og LG, de tidligere LCD-"dominatorer", sætter deres håb til OLED-industrien i et forsøg på at vende udviklingen, er deres eksekvering af "LCD-less"-strategien inden for elektroniske produkter en strategisk beslutning.

 

Som svar stræber de kinesiske LCD-panelproducenter BOE, CSOT, HKC og CHOT på at forsvare LCD's "territorium" ved at kontrollere produktionen og opretholde prisstabilitet.At balancere markedet gennem efterspørgsel vil være en langsigtet forsvarsstrategi for Kinas LCD-industri.


Indlægstid: 22-jan-2024