z

Sharp kutter av armen for å overleve ved å stenge SDP Sakai-fabrikken.

14. mai offentliggjorde den internasjonalt anerkjente elektronikkgiganten Sharp sin økonomiske rapport for 2023. I løpet av rapporteringsperioden oppnådde Sharps skjermvirksomhet en kumulativ omsetning på 614,9 milliarder yen(4 milliarder dollar, en år-til-år nedgang på 19,1 %;det pådro seg et tap på 83,2 milliarder yen(0,53 milliarder dollar, som er en økning på 25,3 % i tap sammenlignet med året før.På grunn av den betydelige nedgangen i displaybransjen har Sharp Group besluttet å stenge sin Sakai City-fabrikk (SDP Sakai-fabrikken).

 1

Sharp, et hundre år gammelt prestisjebedrift i Japan og kjent som LCD-skjermens far, var den første som utviklet verdens første kommersielle LCD-skjerm og oppnådde bemerkelsesverdig suksess.Siden etableringen har Sharp Corporation vært forpliktet til å fremme industrialiseringen av flytende krystalldisplayteknologi.Sharp skapte verdens første 6., 8. og 10. generasjons produksjonslinjer for LCD-paneler, og fikk tittelen "Father of LCD" i bransjen.For 15 år siden startet SDP Sakai-fabrikken G10, med haloen til "verdens første 10. generasjons LCD-fabrikk," produksjonen, og startet en bølge av investeringer i produksjonslinjer for store LCD-paneler.I dag kan stansen av produksjonen ved Sakai-fabrikken ha en betydelig innvirkning på den globale kapasitetsutformingen av LCD-panelindustrien.SDP Sakai-fabrikken, som driver en internasjonalt ledende produksjonslinje for G10 LCD-paneler, står også overfor nedleggelse på grunn av forverrede økonomiske forhold, noe som er veldig synd!

 

Med nedleggelsen av SDP Sakai-fabrikken vil Japan trekke seg fullstendig fra produksjon av store LCD-TV-paneler, og den internasjonale statusen til Japans skjermindustri blir også gradvis svekket.

 

Til tross for at den forestående nedleggelsen av SDP Sakai Factory G10 har en minimal innvirkning på den globale produksjonskapasiteten for flytende krystaller, kan den ha betydelig betydning når det gjelder transformasjonen av det globale industrioppsettet til flytende krystallpaneler og akselerere omstillingen av flytende krystallpanelindustrien .

 

Bransjeeksperter har uttalt at LG og Samsung alltid har vært faste kunder av japanske flytende krystallfabrikker.Koreanske skjermbedrifter har som mål å opprettholde et mangfold av leverandører for sine flytende krystallpaneler for å sikre mangfold i forsyningskjeden.Med opphør av produksjonen ved SDP forventes det å ytterligere styrke prissettingen til kinesiske skjermbedrifter i markedet for flytende krystallpaneler.Dette er et mikrokosmos av den globale panelindustriens konkurranse, Japan fra høydepunktet til den gradvise marginaliseringen, Sør-Korea tar over og Kinas fremgang.


Innleggstid: 17. mai 2024